Ez a két egyiptomi hatástalanította véletlenül a második manhattani bombát

Ma azonosították azt a két férfit, akiknek köszönhető, hogy nem robbant fel szeptember 17-én a második kukta-bomba is New Yorkban. Kiderült: egyiptomi turisták vették észre a gyanús csomagot. Véletlenül hatástalanították.

Az FBI jó ideig kereste a biztonsági kamerák által rögzített járókelőket. Körözésében külön felhívta a figyelmet arra, hogy tanúként és nem gyanúsítottként akarják meghallgatni őket. Végül az EgyptAir légitársaság segítségével bukkantak a nyomukra – írja az ABC News nyomán az Egyptian Streets.

egyiptomiaki

A hatóságok szerint a két egyiptomi kiemelte a szemétből a hátizsákba rejtett robbanószerkezetet a 27. utcában, röviddel azután, hogy az első bomba felrobbant Manhattan Chelsea negyedében. A nyomozók szerint a két egyiptomi véletlenül hatástalanította is a kukta-bombát, amikor kivette a csomagból. A New York-i rendőrség azt közölte, hogy miközben a bombát eldobták, a tigrismintás hátizsákot magukkal vitték az egyiptomiak, és csak akkor álltak elő vele, amikor már tanúként keresték őket. Az ABC News úgy tudja, hogy ennek ellenére továbbra sem gyanúsítottként, hanem tanúként kezelik őket.

A bombatámadásért, amelyben 29-en sebesültek meg, egy afgán származású amerikait vettek őrizetbe. Már vádat is emeltek ellene.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez