Agresszív hód tartja rettegésben az úszókat a Rajnán

Megtámadja a fürdőzőket, volt, akit kórházban kellett ellátni a harapások miatt.

A hód kedves és szorgalmas kis állatnak tűnik, elsőre legalábbis kevesen gondolnánk róla az ellenkezőjét. Nemrégiben egy példány azonban bebizonyította, hogy igenis képes agresszívan fellépni és támadni, ha veszélyben érzi magát.

A svájci Schaffhausenben történt az eset, amely olyannyira felborzolta a kedélyeket, hogy már figyelmeztető táblákat is ki kellett helyezni a Rajna egy szakaszán. Az egyik, úszók körében is közkedvelt szakaszon ugyanis többszörös hódtámadásról számoltak be a helyiek: a 20 Minuten jelentése szerint hétfőn egy nyolcéves kisfiút harapott meg az állat, kétszer is. Később pedig egy nő volt az áldozata, akit olyan súlyosan megsebesített, hogy kórházba kellett szállítani.

A támadások után a helyi hatóságok a potenciális veszélyre jelzésekkel is felhívták a figyelmet és arra kérték a fürdőzőket, hogy kerüljék a partszakaszt, kutyáikat se engedjék a vízbe. A hódok a vadászat miatt 200 évvel ezelőtt csaknem kihaltak Svájcban, 1962-től azonban védettnek nyilvánították őket, így újra nagy számban – becslések szerint 2800-an – élnek az országban.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez