Bugyiban parádéztattak szíriai menekülteket török katonák

Törökországban több katonát is őrizetbe vettek, miután a közösségi médiában videó jelent meg arról, hogyan ütötték-verték és alázták meg a határon a Szíriából Törökországba igyekvő menekülteket.

A horrorisztikus videón a katonák rugdalják, korbácsolják, ököllel verik a határt illegálisan átlépni készülő menekülteket, akik üvöltenek a fájdalomtól. De van olyan felvétel is, amelyen az egyik szíriai fejét vízzel teli vödörbe nyomják bele.

“Jössz még Törökországba?” – kérdezi az egyik katona az egyik menekülttől, miközben szisztematikusan ütlegeli.

A videó nem sokkal azután tűnt fel, hogy fotók jelentek meg török és német oldalakon arról, hogyan aláztak török katonák szíriai menekülteket. A férfiakra erővel melltartót és csipkebugyit adtak, úgy parádéztatták őket.

A török hadsereg azt állítja, hogy mindenkit őrizetbe vettek, akit be tudtak azonosítani a videón szereplő katonák közül. A négy szíriait deportálták. A fotókon látható fegyveresekről nincs hír.

Hatalmas a felháborodás a közösségi oldalakon – annál is inkább, mert egyes jelentések szerint a török határőrök több mint 160 menekültet öltek meg, amikor tüzet nyitottak rájuk, köztük nőket és gyerekeket. A Syrian Observatory of Human Rights hírét Ankara tagadja.

Törökországban több mint 2,7 millió szíriai menekült van. Kezdetben üdvözölték őket, az utóbbi időben viszont egyre nő a feszültség a török közösségek és a hat éve érkező menekültek között.

Fotó: Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez