Földi pokol – gáztározó és benzinkút robbant fel Accrában

Hatalmas tűzlabda szállt az ég felé szombaton este Ghána fővárosában. Egy üzemanyagraktár, majd egy benzinkút robbant fel, legkevesebb hat ember meghalt.

Az eddigi hírek szerint egy fölgázszállító tanker gyulladt ki és repült a levegőbe. A robbanás egy második detonációt is okozott az utca túloldalán lévő benzinkútnál Accra északkeleti részén, Legon negyedben. A hatóságok hat halottról tudnak, a sebesültek száma 30 fölött van.

Sok tűzoltó és mentőautó érkezett egyből a helyszínre, kordonnal zárták le a környéket. Evakuálták a lakókat – többségében a közeli állami egyetem diákjait. Nagyon nem kellett biztatni őket, mindenki futott, amerre látott – mesélte egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek.

Kobby Boateng programozó éppen akkor ért vissza a barátnőjével az egyetemi kampuszra, amikor a robbanás történt. “Hirtelen egy hatalmas dörrenést hallottunk és villanást láttunk. Az épület beleremegett, a fények mind kihunytak” – mesélte. “Az emberek kirohantak a szobáikból. Voltak, akik meztelenül. Hihetetlen forróság öntött el mindent, istenem, kibírhatatlan volt.”

2015 júniusában körülbelül 150-en haltak meg Accrában, amikor egy másik benzinkúton ütött ki tűz. Éppen akkor, amikor hatalmas tömeg menekült oda a szakadó eső és a nyomában járó áradás elől. Akkor a víz felszínén úszó, kiszivárgott üzemanyag gyulladt meg és röpítette a levegőbe egyenként a benzinkutakat az autókkal és a bennük ülő emberekkel együtt.

Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez