Kisfaludy-program – még több szálláshely pályázhat támogatásért

Vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a szálláshelytulajdonosok panzióik fejlesztésére az október 5-én indult Kisfaludy Szálláshelykonstrukció keretében. Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő az M1 műsorában beszélt a programról.

Október 19-től lehet beadni a támogatási igényeket a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukción keresztül, amely lehetőséget biztosít az ország bármely pontján működő panziótulajdonosoknak, hogy vissza nem térítendő támogatás keretében fejlesszék szálláshelyeiket. A jogosultak köre tovább bővült, az új kormányrendelet értelmében ugyanis a korábbi 10 szoba helyett már a 25 szobás panziók is pályázhatnak.

A fejlesztések kapcsán a külföldi és belföldi turisztikai viszonylatokat Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő elemezte az M1 műsorában. Elmondta, hogy a kitűnő helyszín nagyon fontos egy szálláshely tekintetében, de ahol ez nem adott, ott a szolgáltatások elérhetőségét kell növelniük a szállásadóknak.

000richard1

„A különböző élményeket, attrakciókat is fejleszteni kell, amellett, hogy a szálláskínálatot bővítjük, hogy vonzzuk a turistákat.”

A szakértő Franciaország és Olaszország példáját hozta fel, ahol egy minőségi szőlőbirtok vagy rendkívüli természeti képződmény közelsége minden vállalkozást sikeressé tehet, a szálláshely méretétől függetlenül. Borvidékek tekintetében Magyarország is jól áll, a Kisfaludy program pedig kiemelten kezeli a Tokaj-Hegyalja, Felső-Tisza és Nyírség területeit. A magas minőség biztosítása elengedhetetlen mind a borokat, mind a gasztronómiát és a további szolgáltatásokat illetően, hiszen erősen növeli a versenyképességet nemzetközi viszonylatban is.

Országosan 2017. december 4-ig lehet pályázni a vissza nem térítendő támogatásra panziók esetében, Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség szálláshelyeinek pedig november 20-ig lesz lehetőségük benyújtani az igényt, a https://eptk.fair.gov.hu weboldalon keresztül.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez