Ki ölte meg a kormányt bíráló újságírónőt? A politika…

Ezt válaszolta Málta igazságügyi minisztere, amikor tisztázni akarta kormányát az alól a vád alól, hogy ők adtak megbízást az újságírónő autójának felrobbantására.

A kínos elszólás jól mutatja a kormány zavarát Máltán. Daphne Caruana Galizia fiai egyenesen maffiaállamnak nevezték Joseph Muscat miniszterelnök egész rendszerét. A meggyilkolt újságírónő ugyanis a miniszterelnök legfőbb kritikusa volt. Mit állított a nemrég eltemetett újságírónő?

Azerbajdzsán egymillió dollárt helyezett el egy számlán Panamában. Kié ez a számla ? Egy olyan fantomcégé, melynek valódi tulajdonosa nem más, mint Joseph Muscat miniszterelnök neje. Mind a kormányfő, mind a felesége cáfolta a vádat. De valaki azért bombát tett az újságírónő kocsija alá. Az Európai Unió vizsgálatot követel. Antonio Tajani, az európai parlament elnöke részt vett az újságírónő temetésén. Frans Timmermans, a brüsszeli bizottság első alelnöke pedig közölte Málta miniszterelnökével, hogy “maga a demokrácia forog kockán”. Timmermans olyan vizsgálatot követelt az újságírónő meggyilkolásának ügyében, mely nincs tekintettel arra, hogy a szálak hova vezetnek. Az Európai Unióban ugyanis megengedhetlen, hogy a kormányt bíráló újságírókat maffiamódszerekkel tegyenek el láb alól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez