Hazaárulással vádolják Argentína egykori elnökasszonyát

85 ember halt meg, amikor Irán megbízásából felrobbantották a zsidó kulturális központot Buenos Airesben. Évekkel később Cristina Kirchner elnökasszony megállapodott Iránnal, hogy Teherán nem adja ki azokat a vezetőket, akik felelősek a merényletért, de otthon bíróság elé állítja őket.

Argentína cserébe előnyös olajüzletet kötött Iránnal. A morálisan meglehetősen problematikus ügyletet sokan bírálták Argentínában.

Alberto Nisman ügyész hivatalból vizsgálta az ügyet. Mielőtt napvilágra hozhatta volna vizsgálatai eredményét, meghalt. Fürdőkádban találtak rá holtan. Állítólag öngyilkos lett, de ezt a verziót sokan nem fogadják el. Most nemcsak Cristina Kirchner elnökasszonynak, de közeli munkatársainak is válaszolniuk kell néhány kínos kérdésre az Iránnal megkötött megállapodással és Nisman ügyész halálával kapcsolatban. Cristina Kirchner asszony jelenleg a peronista párt szenátora Buenos Airesben. A peronisták segítették a német nácik menekülését a második világháború után. Az izraeli Moszad Buenos Airesben fogta el Adolf Eichmant, akit a holokauszt megszervezése miatt halálra ítéltek és kivégeztek Izraelben.

Fotó: Wikimédia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez