Legkevesebb 11 túrázót ölt meg az ár Itáliában

Olaszországot nem kímélik a tragédiák. A múlt heti viaduktomlás után most délen történt egy: legkevesebb 11 kiránduló halt meg, amikor elsodorta az ár. Sokan eltűntek.

A túrázók egy calabriai nemzeti park egyik hegyszorosában haladtak, amikor a heves esőtől kialakult áradás magával sodorta őket. 18 embert, köztük egy 10 éves fiút sikerült kimenteni, de legalább 11-en odavesztek. Hat embert kórházba vittek – közölte a polgári védelem helyi vezetője. Hogy hányan tűntek el, azt még nem tudják.

A Pollino nemzeti parkban egész éjjel folyt a kutatás túlélők után, az ár három kilométerre is elsodorta a túrázókat. A szóban forgó Raganello szoros keskeny és magas falú, néhol egy kilométeresek a sziklák. Hihetetlenül rövid idő alatt tellett meg vízzel – írja a BBC honlapja. A mentők most olyan kis szigeteket keresnek benne, ahol menedéket lelhettek a szerencsétlenül járt kirándulók.

Hogy a túrázók milyen nemzetiségűek voltak, még nem sikerült egyértelműen megállapítani. A Corriere della Sera című lap arról számolt be, hogy a sérültek között egy holland is van, ő a medencecsontját törte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez