A nápolyi pizzának még a pápa sem tudott ellenállni

Dél-olaszországi látogatása során Nápolyban nem mindennapi esemény borzolta Ferenc pápa testőreinek idegeit és az egyházfő ízelőbimbóit. A dél-olaszországi városban ugyanis a pápát övező szigorú biztonsági kordont „Papa, Papa – pizza, pizza” kiáltással egy elszánt szakács törte át, és kezében egy hamisítatlan nápolyi pizzával egyenesen a pápamobil felé vette az irányt.

A rengeteg marcona biztonságinak még csak ideje sem maradt reagálni, ugyanis az ínycsiklandó tésztakölteményt Ferenc pápa fülig érő mosollyal, habozás nélkül magához ragadta. Az „elkövető”, Enzo Cacciale, a Don Ernesto étterem pizzasütő-mestere volt. A hír rövidesen bejárta a sajtót, és a kedélyes kopasz olasz képe mára minden nagyobb újság hasábjain megtalálható.

Cacciale akciója egyébként tökéletesen beleillik a Don Ernesto marketing-politikájába, mivel a pizzéria hagyományosan szereti híres közéleti személyiségekkel reklámozni magát.

„1994-ben apám egy fitos kis pizzával kedveskedett Bill Clinton elnöknek, így amikor megtudtam, hogy Ferenc pápa Nápolyba érkezik, egy pillanatig sem haboztam, és úgy döntöttem, hogy folyatva a családi hagyományokat, én is készítek egy pizzát az egyházfő számára” – mondta Cacciale, akit a világraszóló esemény után még a CNN is meginterjúvolt.

A Don Ernestót nem mellékesen Nápoly tíz legjobb pizzériájának egyikeként tartják számon a városban. Az étterem dolgozói szinte fanatikusan hisznek pizzáik minőségében, amit mi sem bizonyít jobban, mint Cacciale mester kijelentése, miszerint ő bizony leginkább a jó minőségű tésztában, a kitűnő paradicsomban és a bivalytejből készített mozzarellában hisz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez