Tűzharcban lelőtték az iszlamista merénylőt Strasbourgban

A 29 éves Cherif Chekatt ott halt meg, ahol felnőtt: Strasbourg Neudorf városrészében. A terrorelhárítás kommandósai bekerítették és lelőtték. “Büszke vagyok a rendőrökre!” – nyilatkozta Castaner francia belügyminiszter.

Az iszlamista terrorista a karácsonyi vásáron nyitott tüzet a vásárlókra. A mérleg három halott és 13 sebesült. Az utóbbiak közül több állapota válságos. Az Iszlám Állam terrorszervezet megerősítette: a terrorista az ő katonája volt.

 

Cherif Chekatt, akinek a szülei Algériából érkeztek Franciaországba, piti bűnözőből vált az Iszlám Állam dzsihádharcosává. Az Iszlám Állam arra buzdítja harcosait, hogy ilyenkor karácsony táján kövessenek el merényleteket Európában és az amerikai földrészen. A strasbourgi merénylet után megerősítették a karácsonyi vásárok védelmét nemcsak Franciaországban, de más országokban, köztük Magyarországon és a Franciaországgal szomszédos Németországban is. A német rendőrség is aktívan részt vett a terrorista felkutatásában, minthogy Strasbourg határváros. Ezenkívül Németországban még mindenki emlékszik arra, hogy egy iszlamista terrorista belehajtott a tömegbe két évvel ezelőtt a karácsonyi vásár idején Berlinben. A francia rendőrséget érte bírálat amiatt, hogy a kétes múltú arab fiatalember hogy támadhatott meg egy védtelen tömeget Strasbourgban. Castaner francia belügyminiszter azzal védekezett, hogy “nem állíthatunk minden gyanús fiatalember mögé egy rendőrt!”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez