Jobb későn, mint soha – bocsánatot kért Fülöp herceg autóbalesete áldozatától

Kézzel írott levélben fejezte ki mélységes sajnálkozását az angol királynő férje, aki tíz napja balesetet okozott, amikor Landroverével kifordult a főútra a királyi birtokról Sandringhamben.

A kis Kia, melyben két nő és egy kisbaba utazott, fejre állt. Szerencsére senkinek súlyosabb sérülése nem történt. A sofőr térde vérzett, de nem tört el. A másik nő viszont kartörést szenvedett. A bébinek semmi baja sem lett, mint ahogy Fülöp hercegnek sem.

A 97 éves herceg a helyszínen elmulasztotta a bocsánatkérést. Ezt a nő, akinek a karja törött,  kifogásolta a Sunday Mirror című lapban. Most ugyancsak a Sunday Mirror közölte Fülöp herceg kézzel írott, bocsánatkérést tartalmazó levelét. A balesetet a 97 éves herceg azzal indokolta, hogy a nap elvakította, ezért nem látta a közeledő kis autót.

Az eset kapcsán Nagy-Britanniában újra felvetődött a gondolat, hogy 90 éven túl már ne vezessen autót senki sem! Fülöp herceg két éve visszavonult a közszerepléstől – életkorára hivatkozva. Sokan úgy vélik, hogy ezzel egy időben le kellett volna mondania az autóvezetésről is. Fülöp herceg nem nagyon vezet már, de Sandringhamben, ahol Erzsébet királynővel általában a telet töltik, néha még a volán mögé ül. Így okozhatott balesetet tíz nappal ezelőtt,és ezért kért most bocsánatot az áldozattól személyes hangú levélben Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje.

Fotó: Mirror

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez