Lemondott az autóvezetésről a 97 éves Fülöp herceg

Erzsébet királynő férje önként döntött így – hangsúlyozza a Buckingham-palota közleménye. Fülöp herceg kisebb balesetet okozott, amikor összeütközött egy másik autóval a királynő birtoka körül Sandringhamben. A brit közvéleményt felháborította a herceg viselkedése.

Késve kért bocsánatot Fülöp herceg az autós baleset áldozatától. Kézzel írott levélben fejezte ki mélységes sajnálkozását az angol királynő férje, aki január közepén balesetet okozott, amikor Landroverével kifordult a főútra a királyi birtokról Sandringhamben. A kis Kia, melyben két nő és egy bébi utazott, fejre állt. Szerencsére súlyosabb sérülése senkinek nem volt. A Kiát vezető nő térde vérzett, de nem tört el. A másik nő viszont kartörést szenvedett. A babának semmi baja sem történt, mint ahogy Fülöp hercegnek sem.

A 97 éves herceg a helyszínen elmulasztotta a bocsánatkérést. Ezt a kartörött nő kifogásolta a Sunday Mirror című lapban. Most ugyancsak a Sunday Mirror közölte Fülöp herceg kézzel írott, bocsánatkérést tartalmazó levelét. A balesetet a 97 éves herceg azzal indokolta, hogy a nap elvakította, ezért nem látta a közeledő kisautót.

Az eset kapcsán Nagy-Britanniában újra felvetődött a gondolat, hogy 90 éven túl már ne vezessen autót senki sem! Fülöp herceg két éve visszavonult a közszerepléstől – életkorára hivatkozva. Sokan úgy vélik, hogy ezzel egy időben le kellett volna mondania az autóvezetésről is. Fülöp herceg nem nagyon vezet már, de Sandringhamben, ahol Erzsébet királynővel általában a telet töltik, néha még a volán mögé ül. Így okozhatott balesetet, és ezért kért bocsánatot az áldozattól személyes hangú levélben Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje, aki immár végképp lemondott az autóvezetésről 97 éves korában.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez