Nem találja ki, hol dolgoznak többet, mint Koreában

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legújabb felmérése szerint a Dél-Koreában dolgoznak átlagosan a legtöbbet a világon.

A szervezet adatai azt mutatják meg, hogy átlagban mennyi az egy főre jutó, egy évben ledolgozott órák száma. Ez alapján a dél-koreaiak évente átlagosan 2163 órát dolgoznak, így kerültek második helyre a listában Mexikó után, akik 2237 órával lettek az elsők a világon.

A takarékos hollandok dolgoznak a legkevesebbet egy évben: 1380 órát, őket követik a németek 1388 órával, majd következik Japán 1735, majd az USA 1788 órával.

Azonban ez nem azt jelenti, hogy a koreaiak minden egyes órát aktívan, vagy eredményesen töltik el a munkahelyükön. Szakértők már régóta mondogatják, hogy a koreai vállalkozások munkarendszerét és bérezését meg kell változtatni. A hangsúlyt sokkal inkább a teljesítményre kell fektetni, és nem a dolgozott óraszámra. A dolgozók egész egyszerűen bent vannak reggel 8-tól este 10-ig, így nem tudnak összpontosítani, ami miatt nem minőségi munka folyik, ez pedig a hatékonyság rovására megy.

A koreai fizetési rendszer, mely segíti a túlóravállalást, szintén egy probléma. Kwon Tae-Shin, a Koreai Gazdasági Kutató Intézet munkatársa azt mondta: „Az extra fizetés a túlórákért, vagy az ünnepnapokon ledolgozott órákért kb. 50%-át teszik ki a teljes fizetésnek. Ez sokkal nagyobb, mint más országokban, például Japánban. Ez arra készteti a dolgozókat, hogy több időt töltsenek az irodában, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy aktív munkát végeznek.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez