Lance Armstrong most az autóbalesetéről nem mondott igazat

Az egykori kerékpáros barátnőjével egy partyról tartott hazafelé, amikor kocsijuk megcsúszott a jeges úton és két parkoló járműnek ütközött. Az első verzió szerint nem Armstrong vezette a kocsit.

A baleset után a pár megadta az elérhetőségét, hogy később ki tudják fizetni a kárt, de a rendőrséget már nem várták meg, és csak másnap számoltak be a történtekről. Állítólag közösen egyeztek meg abban, hogy a korábbi legenda barátnője, Anna Hansen vigye el a balhét. Ezzel akarták elkerülni, hogy nagy hírverés legyen az ügyből a Lance Armstrong név hallatán.

A terv nem jött össze, mert a rendőröknek gyanús lett a történet, ami szerint a volt sportoló kicsit sokat ivott az este folyamán, ezért nem ő vezetett. A party helyszínén utánajártak a dolognak, ahol a szemtanúk elmondták, hogy Armstrong vezette a kocsit, amikor elindultak.

Hansen később bevallotta, hogy hazudott, és nem ő ült a volánnal. Az egészet kitalálta, tehát elmondása szerint az sem volt igaz, hogy a barátja sokat ivott volna. Mindössze azt akarta elkerülni, hogy Armstrong címlapra kerüljön, és ismét meghurcolják a nevét. A rendőrség most a baleset helyszínének elhagyásával, és a megengedett sebesség túllépésével vádolja az ex-kerékpárost.

Az egykori legenda a sporttörténelem egyik legmegbecsültebb személyiségéből vált bukott hőssé. Rákbetegsége legyőzése után 1999 és 2005 között rekordnak számító 7 alkalommal nyerte meg a sportág legrangosabb versenyét, a Tour de France-t. Sokat jótékonykodott, és a rák elleni harc emblematikus alakja lett. Azonban már sikerei idején elkezdtek terjedni róla a pletykák, hogy teljesítményfokozókkal sikerült elérnie eredményeit. Bizonyíték viszont nem volt ellene.

Visszavonulása után egyre több információ látott napvilágot, ami azt sugallta, hogy a vádak mégis igazak lehetnek. Végül megfosztották mind a 7 Tour de France címétől, és később maga Armstrong is beismerte egy interjúban, hogy valóban doppingolt.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez