Hol voltak a biztonsági őrök a tuniszi terrortámadás idején?

Megelőzhető lett volna a 25 ember életét követelő véres terroristatámadás a Bardó Múzeum ellen, hogyha a fegyveres biztonsági őrök a helyükön lettek volta – mondta egy magas rangú politikus.

„A biztonsági őrök és rendőrök nem voltak a helyükön, amikor a terroristák akcióba léptek” – mondta Abdelfattah Mourou, a tunéziai parlament elnökének helyettese. A vizsgálatok során kiderült, hogy csupán négy rendőr volt a kijelölt helyén, amikor a terroristatámadás történt.  A többi fegyveres őr pedig éppen kávézott, amikor a gépfegyveres támadók betörtek a parlament közelében található világhírű múzeumba, ahol végül 25 emberrel, köztük 20 külföldi turistával végeztek – mondta a politikus. Szerinte a biztonsági személyzet “hatalmas hibát” követett el, és kötelezettségmulasztásuknak végül súlyos következménye lett.

A tunéziai hatóságok a merénylet óta több mint 20 embert tartóztattak le, és az is kiderült, hogy a támadók hárman voltak, egyikük még szökésben van. Jelenleg fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben a nagyobb városokban. A hadsereg katonáit is mozgósították. A belügyminiszter pedig jelezte, hogy átfogó offenzívát indítanak a szélsőséges csoportok ellen, hogy felszámolják őket az országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez