Terror Tunéziában: Újranyitják a Bardo Múzeumot

Fokozott biztonsági intézkedések mellett ismét látogatható a világhírű Bardo Múzeum a tunéziai fővárosban azok után, hogy a múlt héten terroristák 22 embert, köztük 20 külföldit mészároltak le ott.

„Megmutatjuk a világnak, hogy a terroristáknak nem sikerült elérniük a céljukat” – mondták a múzeum munkatársai. Az újranyitás alkalmából csendes felvonulást és koncertet is terveznek a múzeum elé, hogy megemlékezzenek az áldozatokról.

Közben Hábib Eszid tunéziai miniszterelnök hétfőn menesztette a tuniszi rendőrség több vezetőjét, miután a vizsgálatok során kiderült, hogy a terrortámadás idején súlyos hiányosságok voltak a múzeumi negyed védelmében. A menesztettek között van a fővárosi rendőrfőkapitány, valamint a Bardo Múzeum biztonsági főnöke is. A Reuters információi szerint a kormányfő összesen hat magas rangú rendőrt váltott le a múlt héten elkövetett vérengzés miatt.

Tunéziát mélyen megrázta a múlt szerdán elkövetett véres merénylet. Az észak-afrikai országban ugyanis több mint egy évtizede nem volt ilyen súlyos terrortámadás. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Az országban változatlanul fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben, és a hatóságok továbbra is nagy erőkkel keresnek egy harmadik személyt, akinek közvetlenül is köze volt a véres merénylethez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez