Apáca ne járjon vadonatúj Porscheval!

6,3 millió bahtba, vagyis több mint 42 millió forintba kerül az a hófehér Porsche Cayman, melyben egy buddhista apáca száguldozik Thaiföldön. Elöljárói most mértékletes életmódra szólították fel a buddhista apácát.

 

 

 

A kolostor elöljárója arra hivatkozott, hogy az autó egy hitbuzgó hívő ajándéka volt. Thaiföldön szokás, hogy a buddhista kolosotorokat jelentős adományokkal támogatják a tehetősebb polgártársak. Ennek nemcsak hitbuzgalom az oka, hanem az adórendszer is. A kolosotoroknak szánt adományok ugyanis leírhatók az adóból. Ebből már sok furcsa eset adódott, de az apáca Porscheje túlságosan látványos tagadása annak a kötelező szegénységnek, melyet a buddhista kolostorok lakói megfogadnak.

A buddhizmus Thaiföldön államvallás, amely a hadsereg hatalomátvétele után növekvő szerepet játszik az ország életében. Épp ezért az egyház szerzeteseinek és apácáinak életformája nagyobb közérdeklődésre tarthat számot.

Eladja-e a kolostor a Porschét, ha az nem az apáca tulajdona?
Vagy netán az apátúr, a kolostor elöljárója használja ezután?
Vagy garázsban porosodik ezután a hófehér Porsche Cayman, melyben mindeddig egy buddhista apáca száguldozott Thaiföldön?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez