A marokkói Adel Taarabt lett a múlt év labdarúgója az arab világban

Marokkó, Algéria – Az algériai Le Buteur (A góllövő) című lap szervezte a nemzetközi szavazást, amely a marokkói válogatott középpályást hozta ki győztesnek. Második az algériai Ryad Boudebouz lett.

 

 A 22 éves marokkói futballista csodagyerek volt,12 éves korában kezdett a Lens  csapatában (Franciaország). 17 éves korában debütált az első csapatban. Remekül játszott, de idősebb csapattársai úgy látták, hogy nagyon önző. Így aztán a fiatal marokkói focista Angliába költözött, a londoni Tottenham játékosa lett. Itt alig játszott, de aztán kölcsönadták a Queens Park Rangers- nek, amely egy osztállyal lejjebb jeleskedett és itt hősünk csodát tett. Remekül irányított és ontotta a gólokat.

 

A legjobb éve a 2010-11 es volt eddig, akkor a Championship- ben (ez az angol másodosztály) gólkirály lett és az év játékosa. Ráadásul csapata bejutott az első osztályba Ez egyelőre még túl nagy falat a marokkói játékosnak, ebben a szezonban még nem rúgott gólt.
Ifjúkorában francia válogatott volt, így játszott Franciaország 20 éven aluli csapatában. De aztán rájött, hogy ő tulajdonképp Fezben született és több esélye van a marokkói nagyválogatottban, mint a franciában. Marokkói válogatott mezben összekülönbözött edzőjével, Eric Geretz- el. Szó nélkül otthagyta a csapatot, amikor rájött, hogy az edző nem akarja őt játszatni az Algéria elleni selejtezőn az Afrika Kupán. Közölte, hogy soha többé nem lesz válogatott, ám hamarosan meggondolta magát és az Afrika Kupán idén már részt vett.
Még mindig csak 22 éves a marokkói válogatott és a Queens Park Rangers kitűnősége. Az idei szezont szerette volna Párizsban tölteni. Már megegyezett a Paris Saint Germain katari tulajdonosaival, de az edző, Leonardo mester nemet mondott. Így maradt a Queens Park Rangers és a remény, hogy a legközelebbi Afrika Kupán már sikerre vezetheti Marokkó futball válogatottját Adel Taarabt, az év arab labdarúgója.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez