Kiszabadulhatnak a terroristák fogságából az Észak-Maliban elfogott algériai diplomaták

Mali, Bamakó – Erről az afp bamakói tudósítója számolt be, miután telefonbeszélgetést folytatott a Mujiao nevű iszlamista szervezet egyik vezetőjével. Ez a szervezet, melynek neve Mozgalom Nyugat-Afrika Egységéért és a Dzsihádért, április ötödikén foglalta el Gao városában Algéria konzulátusát. A konzult és hat munkatársát elfogták és ismeretlen helyre vitték.

 

 Az afp tudósításából az is kiderül, hogy a Mujiao nevű szervezet az Ansar Dine tuareg szervezetet bízta meg azzal, hogy átadja a foglyokat az algériai hatóságoknak. Az Ansar Dine is be akarja vezetni a muzulmán igazságszolgáltatást Mali északi részén. A Mujiao állítólag az AQIM egyik renegát osztaga.

 

A mali biztonsági szolgálat egyik főnöke az afp-nek megerősítette, hogy jól halad az algériai diplomaták szabadon bocsátása, de semmi konkrétumot nem mondott arról, hogy hol és mikor kerül erre sor. Azt sem árulta el, hogy vajon fizetett-e Algéria a diplomaták elengedéséért.
Algéria külügyminisztere hétfői sajtóértekezletén közölte, hogy a diplomaták jól vannak. Murad Medelszi hozzátette: reális esély van arra, hogy a gaoi konzulátus diplomatái hamarosan kiszabaduljanak, de részleteket ő sem árult el…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez