Feszültség a mészárlás után Észak-Nigériában

Nigéria, Damaturu – Ismét zavargások törtek ki Nigéria észak-keleti régiójában, ahol a hétvégén halálos áldozatokat követelő összecsapások voltak a keresztény és a muszlim közösség tagjai között.

A zavargások Damaturuban robbantak ki, miután a nigériai hatóságok letartóztattak néhány feltételezett Boko Haram tagot. A szervezet azonnal „visszavágott”több tagja lövöldözni kezdett a városban, egyes hírek szerint néhány bomba is robbant. Áldozatokról ezúttal nem érkeztek jelentések.

A hétvégén kitört vallási zavargásokban legalább 52 ember halt meg. Amint arról az AfriPORT is bestámolt, a Boko Haram emberei robbantásos merényleteket hajtottak végre három templom ellen. A terroristatámadások után fiatal keresztények indítottak megtorló akciót Kadunában, több tucat muszlimot megöltek a városban. A fiatalok bandákba verődtek és több főutat is lezártak. Kadunában jelenleg 24 órás kijárási tilalom van érvényben. A Vatikán közleményben ítélte el a keresztény templomok ellen végrehajtott merényleteket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez