Új elnök, új csapat Ghánában

Ghána, Accra – Ghána új elnöke John Dramani Mahama elkezdte a csapatépítést. Az államfő első lépésként megnevezte jelöltjét az alelnöki posztra. A kinevezéshez már csak parlamenti jóváhagyás kell. Ami az erőviszonyok alapján csak formaság.

Az elnök Kwesi Amissah-Arthurát, a ghánai Központi Bank vezetőjét kérte fel arra, hogy legyen az alelnöke. Az államfő szóvivője emlékeztetett arra, hogy Arthur kinevezése csak akkor válik hivatalossá, miután a parlament illetékes bizottsága is rábólint.

Mahama egy hete került az elnöki székbe, miután elődje, John Atta Mills súlyos betegségben meghalt. Mills halála váratlanul érte az országot, mert sokan azt sem tudták róla, hogy súlyos betegségben szenvedett. Mahama korábban Mills alelnöke volt és az alkotmány előírása szerint örökölte meg az elnöki székét.

Közben a Nemzeti Demokratikus Kongresszus (NDC) jelezte, hogy Mahamát fogja indítani az év végén esedékes elnökválasztáson.  

Amissah Arthur 2009 óta irányítja a ghánai Központi Bankot és azóta számos fontos reformot és intézkedést vezetett be a  gazdasági növekedés beindítása érdekében.. Emellett számos fejlesztési programot is indított, hogy növeljék a kakaó, arany és olajtermelést az országban.    

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez