Jobbkéz szabály Maliban: két sofőr beszél arról, hogy miért vágták le a karját

Mali, Timbuktu -Nemcsak a kezünket vágták le, de elvették az életünket is!- mondta a két huszonéves sofőr, aki elveszítette a jobb kezét. A France 24 közszolgálati televíziónak nyilatkoztak Bamakóban. De a karjukat Északon veszítették el. Fegyvert szállítottak a mali hadseregnek, és az iszlamista milicisták elkapták őket. A saria nevében lopásért jobb kezüket levágták.”Kaptam egy injekciót, aztán késsel megcsonkítottak! Kinek kell egy ilyen sofőr?!”

 A két szerencsétlen fiatal most a családjánál él Mali fővárosában. Újságírók gyakran érdeklődnek, már zavarja őket, hogy folyton a csonkolt kezüket fotózzák.”Attól nem kapom vissza a kezem, hogy újabb képet készítenek a karomról!” Mihez kezdenek most? Egyikük mobil telefonhoz készül kártyát árulni, ezt egy kézzel is meg tudná csinálni. Persze ez sem biztos, hiszen gyakran még megmosakodni és felöltözni sem tud egyedül. Nem szokta még meg, hogy csak egy keze van! Pszichológus foglalkozik velük, hiszen lelkileg még mindig nem dolgozták fel azt, ami velük történt.

 Mindkettő gyűlöli az iszlamista milíciákat, a ” barbárokat”.Egyikük pop énekes akar lenni, hogy így figyelmeztesse honfitársait a ” barbár veszélyre “. Közben Északon az iszlamista milíciák egyre szigorúbban alkalmazzák a sariat.”Mi még szerencsések vagyunk, ma már az egyik lábunkat is levágnák!”- nyilatkozta a francia közszolgálati televíziónak két fiatal sofőr Mali fővárosában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez