Franciaország Mali miatt az USA sorsára jut!- fenyegetőzik az al Kaida első embere

Mali, Franciaország – “Figyelmeztetem Franciaországot, hogy Allah akaratából Amerika sorsára jut! Mali fellépése éppúgy végződik majd, mint az Egyesült Államok afganisztáni és iraki háborúja!” –  Al Zawahiri, az al Kaida vezére hangüzenetben küldte el figyelmeztetését.

Szólt a Mali területén harcoló iszlamista milíciákhoz is: ellenállásra és türelemre hívta fel őket.”A világméretű keresztesháború újabb helyszínén éppúgy vereség várja ellenfeleinket, mint a korábbiakon!”- hangsúlyozta Al Zawahiri. Az egyiptomi orvos 2011 júniusában vette át az al Kaida vezetését, miután amerikai kommandósok megölték Oszama Bin Ladent Pakisztánban.
Az Egyesült Államok Irakból már kivonta csapatait, Afganisztán területét pedig 2014-ig hagyják el az amerikai erők. A Harvard egyetem egyik kutatócsoportja nemrég tanulmányt tett közzé a két háború, illetve az azt követő újjáépítés költségeiről. Eszerint az Afganisztán és Irak elleni háború eddig 2000 milliárd dollárjába került Amerikának. A vállalt kötelezettségek miatt ez a szám 4-6000 milliárd dollárra emelkedhet. Franciaország a hónap végén kezdi meg csapatai kivonását Mali területéről.1000 francia katona viszont tartósan ott állomásozik majd – közölte a napokban, Bamakóban Fabius francia külügyminiszter. A francia csapatok célja épp az lesz, hogy megakadályozzák az iszlamista erők visszatérését a hatalomba Mali északi részén.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez