A szaúdi hercegnő kenyai rabszolgája Kaliforniában

A dél-kaliforniai ügyészség rabszolgatartással vádol egy szaúdi hercegnőt. Egy kenyai nőt tartott fogva, annak akarata ellenére. A 42 éves hercegnőt a rendőrség letartóztatta, miután a kenyai szolga megszökött és feljelentést tett.

Meshael Alayban szaúdi hercegnő még májusban intézte el, hogy a kenyai nő az Amerikai Egyesült Államokba utazzon, és neki dolgozzon. Havi 220 dollárt fizetett a kenyai nő szolgálataiért. „Alkalmazottja” nem hagyhatta el a lakást, „kenyéradója” és az útlevelét is elvette tőle. Az amerikai hatóságok közölték, hogy a szaúdi hercegnő a kaliforniai Orange Countyban található Irvine lakótelepen lakott. A kenyai nő elmondta, hogy a hercegnő rabszolgaként bánt vele. Mosogatnia, főznie, takarítani és mosnia kellett rá minden nap. Szabadságot pedig nem vehetett ki. Az amerikai hatóságok közölték, hogy négy fülöp-szigeteki nőt is találtak a lakásban, akiknek szintén elkobozták az útlevelét. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy az Alayba család több rabszolgát is tartott.

Tony Rackauckas, Orange County főügyésze elmondta, az amerikai törvények szigorúan tiltják a személyi szabadság korlátozását és a kényszermunkát.  Az ügyész azt is elmondta, hogy a kenyai nő egy munkaközvetítői cégen keresztül kapott állást és havi 1600 dolláros fizetést ígértek neki. A bíróság döntése értelmében a hercegnő 5 millió dollár óvadék fejében szabadlábon védekezhet, de mivel fennáll a veszélye, hogy megpróbálja elhagyni az országot, egy GPS készüléket kell magával hordania, hogy minden lépését nyomon követhessék.   

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez