Tömegsírt találtak Bamako közelében

A hadsereg különleges alakulatainak főhadiszállása közelében találták meg a tömegsírt. A különleges alakulat ex parancsnokát, egy puccsista tábornokot novemberben letartóztatták Maliban.

Amadou Sanogo tábornok 2012 tavaszán hajtott végre puccsot Maliban. Külföldi nyomásra háttérbe húzódott, de befolyását sokáig megőrizte. Kapitányból tábornokká léptették elő. Aki nem tetszett neki, az hamarosan eltűnt. A bíróság eddig hat katona és egy ezredes után érdeklődött. A tömegsírban most 21 katonát találtak…

Sanogo tábornok puccsát követően Mali hadserege szétesett. Így az iszlamista milíciák akadálytalanul foglalhatták el az ország északi részét. A francia csapatok idén januárban indítottak ellentámadást. Az iszlamista milíciákat kiverték Maliból ahol megkezdődött a hadsereg újjászervezése. A franciák fontos feltétele volt: nem kérnek Sanogo tábornokból. Novemberben a puccsista generálist letartóztatták. Eddig csak emberrablások megszervezése volt ellene a vád. A 21 halott a tömegsírban már gyilkosságnak számít. Ez pedig végképp megpecsételheti a puccsista Sanogo tábornok sorsát Maliban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez