Rendőrökre támadtak fegyveresek Kairóban

Ismeretlenek tüzet nyitottak rendőrök egy csoportjára Kairóban. A fegyveres támadást akkor követték el, amikor a híres szunnita egyetem, az al-Azhar diákjai Mohamed Murszi volt elnök mellett tüntettek. A támadásban három rendőr meghalt, hét megsebesült.

 Ismeretlenek tüzet nyitottak rendőrök egy csoportjára keddre virradó éjjel a kairói al-Azhar egyetem közelében, a támadásban három rendőr meghalt, hét megsebesült – közölte az egyiptomi belügyminisztérium.

A fegyveres támadást akkor követték el, amikor a híres szunnita egyetem, az al-Azhar diákjai a posztjáról tavaly júliusban eltávolított és börtönbe vetett iszlamista Mohamed Murszi volt elnök mellett tüntettek.

Egyiptomban a jövő hét elején tartanak előre hozott elnökválasztást, amelyet minden valószínűség szerint Abdel-Fattáh esz-Szíszi, a Murszi vezette rezsimet tavaly megdöntő hadsereg nemrég leköszönt főparancsnoka fog megnyerni egyetlen ellenfelével, a nasszerista Hamdín Szabbáhival szemben.

Murszi hatalmának megdöntése óta Egyiptomban megsokszorozódtak a rendőrök elleni fegyveres támadások. Hétfőn két rendőrt lőttek le a közép-egyiptomi Minja tartományban, ahol nemrég Murszi több száz hívét ítélték halálra.

Hétfőn este egy másik támadásban a Sínai-félsziget északi részén, el-Aris város térségében ismeretelenek felrobbantottak egy gázvezetéket, amely a félsziget középső részén lévő ipari övezetet látja el.

A robbanás helyszínén hatalmas tűz keletkezett, a lángok szemtanúk szerint 40 méter magasra csaptak fel.

Az Izraelt és Jordániát is ellátó sínai-félszigeti gázvezetékek ellen rendszeresen követnek el robbantásos merényleteket iszlamista fegyveres csoportok Hoszni Mubarak elnök 2011-es megdöntése óta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez