Kiszabadult a fogságból két pap és egy apáca Kamerunban

Iszlamista fegyveresek rabolták el a két olasz papot és a kanadai apácát Kamerun északi részén, közel Nigéria határához. Örömmel tölt el minket a kiszabadulás híre!- mondta Lombardi atya, a Vatikán szóvivője.

A két olasz pap egy éve tevékenykedett Kamerunban. Nemcsak egyházi munkát végeztek, de javítani próbálták az elmaradott térség vízellátását. Ezenkívül intenzíven részt vettek az AIDS ellenes kampányban. Kamerunnak ezen az északi részén nagyon aktívak a nigériai Boko Harammal szövetséges iszlamista milíciák. Ők raboltak el egy katolikus papot korábban, akit aztán szintén elengedtek. Egy héttagú francia család is a terroristák fogságába esett. Ők is kiszabadultak, de Franciaország a hírek szerint 5 millió eurót fizetett ezért a dzsihád harcosoknak.

Most Rómában az olasz kormány szóvivője megköszönte Kamerun és Kanada kormányának a túszok kiszabadulását. Ebből arra lehet következtetni, hogy Kanada fizetett a túszok szabadulásáért, és Kamerun volt a közvetítő. Kamerun egyébként több mint ezer katonát küldött erre a határvidékre azt követően, hogy elterjedt a hír: a Boko Haram ide szállította a Nigériában elrabolt iskoláslányokat, és itt árusítja őket a piacon- 12 dollárért! Ezt a hírt később cáfolták, de az április közepén elrabolt iskoláslányok azóta sem kerültek elő sem Nigériában sem a szomszédos afrikai országokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez