Tilos az SMS a Közép-Afrikai Köztársaságban

A polgárháború szélén álló országban általános sztrájkot szerveznek- főként az SMS segítségével. Ezért a kormányfő úgy döntött: átmenetileg tilos az SMS a Közép-Afrikai Köztársaságban.

Az iszlamista és keresztény milíciák egymást gyilkolják az ország fővárosában, de még gyakrabban csapnak le civilekre. A templomokat és a mecseteket sem kímélik, pedig sok család azért menekült oda, mert bízott abban, hogy ott biztonságban lesz. A milicisták nem ismernek sem istent sem embert: bozótvágó késsel gyilkolják le a gyerekeket és a nőket! A muzulmán kisebbség Bangui elhagyására készül, mert egyáltalán nem érzi biztonságban magát.

A kormány a francia és az afrikai csapatok segítségével próbálja meg fenntartani a rendet. A közép-afrikai köztársaság hadserege és rendőrsége vallási alapon teljesen megosztott, ezért nem alkalmas arra, hogy fenntartsa a rendet a polgárháború szélén levő országban. A miniszterelnök hivatala hangsúlyozta: csak néhány napra tiltották be az SMS-t. Jelenleg egyetlen mobil szolgáltató van a Közép-Afrikai Köztársaságban, így könnyű volt elérni, hogy a mobilok képernyőjén ez az üzenet jelenjen meg: jelenleg tilos az SMS a Közép-Afrikai Köztársaságban!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez