Aki Ebola fertőzött pácienst rejteget, az súlyos bűntényt követ el!

Erre figyelmeztette a lakosságot az egészségügyi minisztérium Sierra Leoneban ahol eddig hivatalosan 176 esetet regisztráltak, és ebből eddig 46-an haltak meg. Sok Ebola fertőzött beteg egyszerűen hazamegy a kórházból, és ezzel tovább fertőz másokat.

A WHO felhívta a figyelmet arra, hogy drasztikus intézkedések szükségesek, ha meg akarják akadályozni, hogy az Ebola járvány tovább terjedjen Nyugat Afrikában. Külön figyelmeztette az Egészségügyi Világszervezet Elefántcsontpart, Mali, Szenegál és Bissau Guinea kormányát, hogy náluk is várható az Ebola vírus felbukkanása. A mostani járvány Guineában indult ahol eddig több mint 600 esetet regisztráltak. Egyelőre a halálozási mutató körülbelül 60%. Ez sokkal jobb mint a Kongói DK-ban volt, ahol a betegek 90%-a meghalt.

Az Ebola gyógyíthatatlan betegség: komoly lázzal jár és súlyos belső és külső vérzéseket okoz. A WHO 150 orvost küldött a helyszínre és ott vannak az Orvosok Határok Nélkül emberei is. Többen közülük már az Ebola járvány áldozatai lettek. Európában is tartanak attól, hogy Afrikából behurcolhatják az Ebola vírust, bár az a szakértők szerint rosszul utazik, vagyis a hosszú repülőúton minden bizonnyal elpusztul. Ha viszont Ebola fertőzött beteg érkezne, Európába az súlyos kockázatot jelentene. Ezért a francia repülőtereken hőkamerákat szereltek fel.

Minden Nyugat Afrikából érkező utasnak el kell haladnia a hőkamerák előtt. Az Ebola ugyanis magas lázzal jár, és így ki lehet szűrni a fertőzötteket a repülőtereken. Egyelőre egyetlen Ebola fertőzött esetet sem jelentettek a hatóságok Franciaországban. Nyugat Afrika viszont egyre veszélyeztetőbb helyzetben van, mert az Ebola járványt nem tudják megállítani- jelezte az Orvosok Határok Nélkül szervezet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez