Algériai tisztségviselő: lezuhant az eltűnt algériai repülőgép

Lezuhant az Air Algérie légitársaságnak az az utasszállító repülőgépe, amelynek nyoma veszett az Ouagadougou és Algír közötti úton – közölte csütörtökön a Reuters brit hírügynökséggel egy algériai repülésügyi tisztségviselő.

 A korábbi hírek szerint megszakadt a kapcsolat egy algériai utasszállító repülőgéppel csütörtökön Afrika felett ötven perccel a gép felszállása után. Ezt azután közölte az Air Algérie algériai légitársaság, hogy “eltűnt” a gép a fegyveres konfliktus dúlta Mali légterében.

A járat Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból indult Algírba közép-európai idő szerint éjjel 2 óra 17 perckor és hajnali 6 óra 10 perckor kellett volna leszállnia Algéria fővárosában.

A repülőn a gépet tulajdonló Swiftair spanyol légitársaság tájékoztatása szerint 110 utas és 6 fős személyzet – két pilóta és négy légiutaskísérő – tartózkodott. Az algériai légitársaság később kiadott közleményében azonban 7 tagú legénységről és 112 utasról írt. A személyzet tagjai spanyol állampolgárok. Az Air Algérie egyik Burkina Fasó-i képviselője szerint az utaslistán 50 francia állampolgár szerepelt, algériai repülőtéri források viszont azt közölték, hogy 80 francia állampolgár, többségében turista tartózkodott a gépen, a többiek “különböző nemzetiségűek”.

Az algériai közlekedési minisztérium “válságstábot” állított fel a szerencsétlenség nyomán. Az al-Vatan című napilap közlése szerint a hatóságok egyelőre nem zárnak ki semmit a baleset lehetséges okai közül, legyen az műszaki hiba, meteorológiai tényező vagy szándékos támadás. A repülőgéppel a Mali északkeleti részén található Gao régió felett létesítettek utoljára kapcsolatot.

A térségben aktívak a dzsihadisták, akik a reguláris erők ellen küzdenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez