Életfogytig tartó kényszermunka a titkosszolgálat nagyágyújának

Több tucat halott maradt a földön miután összecsapott az elnöki gárda és a titkosszolgálat kommandós csapata Brazzavilleben, Kongó fővárosában. A titkosszolgálat második számú vezetőjét életfogytig tartó kényszermunkára ítélte a bíróság puccskísérlet miatt.

A mindenható elnök jobb keze volt, de valamiért az ellenfele lett: Marcel Ntsourou erről próbált beszélni az utolsó szó jogán, de a bíró belefojtotta a szót. Ezek után arra kérte a bírót, hogy önállóan döntsön, és ne hagyja, hogy külső hatás befolyásolja! Finoman arra célzott, hogy a monstre per, melynek összesen 114 vádlottja volt, tulajdonképp nem más, mint Sassou Nguesso elnök bosszú akciója. Az államfő, aki vaskézzel vezeti a kisebbik Kongó ügyeit a titkosszolgálat segítségével, állandóan államcsínytől retteg. Korábban ezeknek a puccskísérleteknek az elhárítása volt Marcel Ntsourou feladata. Ő volt az elnök jobb keze. Ám valamin összekaptak.

December közepén robbant ki a feszültség, amikor az elnöki gárda és a titkosszolgálat fegyveresei egymást ölték Brazzaville-ben. Több tucat halott maradt a főváros utcáin. Máig nem tudja senki, hogy pontosan mi történt: miért esett egymásnak a két elit alakulat. A bíróság most úgy döntött: a puccsokat korábban leszerelő titkosszolgálat maga próbálkozott puccsal! Ezért Marcel Ntoussou-t életfogytig tartó kényszermunkára ítélte a kisebbik Kongóban ahol az államfő vaskézzel irányítja az ügyeket akár korábbi bizalmasainak feláldozása árán is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez