A kánikula kiverte a biztosítékot – akadozik a víz és áramellátás Tunéziában

A kánikula kiverte a biztosítékot – akadozik a víz és áramellátás TunéziábanTunézia, Sfax – A hálózatok sem bírják a negyvenfokos kánikulát az ország egyes részein. Vízhiányt és áramkimaradásokat okoz a Tunéziában is rendkívülinek számító meleg.

A kánikulában az embereknek melegük van, nagyon. Ezért a napi átlag többszörösét fogyasztják vízből, és hűtik a lakásaikat, munkahelyeiket. A hűtéshez légkondicionáló berendezéseket használnak, így viszont kiugrik a villamosenergia-fogyasztás. Így aztán a kánikula kiveri a biztosítékot a víz és áramszolgáltatóknál is. A megnövekedett vízfogyasztás kiszolgálására a szivattyútelepek nagyobb teljesítményre kapcsolnak, de ehhez több áramra van szükség. Több áram pedig nincs, mert a légkondik elterjedése annyira megterheli a rendszert, hogy az automatikusan leáll, hogy egy nagyobb vészhelyzetet megelőzzön.

Csak Sfax környékén a tervezett 3 százalékos vízfogyasztás növekedés helyett 10-12 százalékkal többet fogyasztanak az emberek. A tunéziai áram- és vízszolgáltatóktól egyelőre annyira telik, hogy a következő napokra figyelmeztetést adtak ki, hogy melyik régiókban várhatók víz és áramkimaradások.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez