Szuperolcsón Thaiföldre

A német Lufthansa potom pénzért kínál repülőjegyeket Thaiföldre, és az interkontinentális Eurowings járatokra, idén októbertől.

A Lufthansa, Európa második legnagyobb légitársasága a thaiföldi Bangkokba, Phuketbe, valamint Dubaiba, Kubába és a Dominikai Köztársaságba kezd el rendkívül kedvezményes jegyeket árulni. Németországból Thaiföldre egy út 199,99 euró, azaz kb. 60 ezer forint, míg Dubaiba a viteldíjak 99,99 eurónál (kb. 30 ezer forint) kezdődnek.

„A vállalat a Perzsa-öböl légitársaságaival szembeni élesedő verseny miatt vezeti be a szuper-alacsony árakat”- mondta Karl Ulrich Garnadt, a Lufhansa elnök-vezérigazgatója. „Nem bíztuk el magunkat annyira, hogy azt gondoljuk: heti két dubai járattal komoly versenytársai lehetünk az Emírségeknek. Ez nem provokáció, és reméljük, az Emírség sem veszi annak.”

Az ajánlatokkal a Lufthansa hosszú távú célja a stratégiaváltás. A Lufthansa családjához tartozó Germanwings sikeresen alkalmazta a fapados modellt az országban és Európában, ezt terjeszti ki más hosszútávú külföldi és tengerentúli utakra az Eurowings. Az interkontinentális szolgáltatás két Airbus A-330-as géppel indul, melyek 310 férőhelyesek. Ezt szeretnék idővel hét gépre növelni.

„Hosszabb távon nyilván 7 repülőgép kevés lesz az ilyen utakhoz”- tette hozzá Garnadt. „Ahhoz, hogy a koncepció működjön és gazdaságos legyen, egyre nagyobb méretű gépekre lesz szükség.”

Jelenleg a világ legnagyobb repülőgépe az Airbus A380-as több mint 500 utast tud egyszerre szállítani. „Az Eurowings célja, hogy legkésőbb 2017-re nyereséges legyen, de lehet, hogy ezt a célt jövőre már eléri”- tette hozzá Karl Ulrich Garnadt.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez