Elefántcsontparti főnök a világ egyik legnagyobb bankjának élén

A svájci Credit Suisse új főnöke Tidjane Thiam lesz. Az 52 éves pénzügyi vezető jelenleg a Prudential brit biztosító társaság első embere. Tavaly a brit biztosító nyeresége 65%-al nőtt.

Hosszú folyamat végén, sok jelölt közül választották ki az elefántcsontparti mérnököt a Credit Suisse élére. Tidjane Thiam Párizsban a híres Műegyetemet és a Bányászati Főiskolát végezte el. Megszerezte a francia állampolgárságot is. Elődje, a Credit Suisse mostani főnöke szintén nem volt svájci: az amerikai Brady Dougan nyolc évig irányította a világ egyik legnagyobb bankját. Akkor is ő állt a Credit Suisse élén, amikor az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma vizsgálatot indított a svájci bank ellen, mert adócsaló amerikaiak ezrei rejtették ott el pénzüket.

A hosszas és igen kínos procedúra végén a Credit Suisse hatalmas összegű bírságot fizetett: 2,8 milliárd dollárt. Svájc ezt követően tett ígéretet arra, hogy a külföldi adóhivatalok számára lehetővé teszi a betekintést a bankszámlákba, melyeken külföldiek tartják a pénzüket.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez