Újra megnyílt az a kóser bolt Párizs mellett, ahol egy iszlamista terrorista négy embert megölt januárban

A kóser bolt újranyitásával akarjuk bizonyítani, hogy a zsidóknak helyük van Franciaországban!- hangsúlyozta a cég vezetése. A vasárnapi nyitó ünnepségen jelen volt Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter is.

Netanjahu izraeli miniszterelnök is felkereste a kóser boltot nem sokkal a merénylet után. Izraelben is óriási figyelem kísérte az esetet hiszen izraeli polgárok is voltak a fagyasztó helyiségben, ahova egy Maliból származó muzulmán férfi elrejtette őket. Később ez a fiatal muzulmán férfi soron kívül francia állampolgárságot kapott. Netanjahu miniszterelnök is megköszönte a muzulmán férfinek a segítséget, de arra hívta fel a Franciaországban élő zsidókat, hogy vándoroljanak ki Izraelbe! Válaszul Franciaország köztársasági elnöke közölte a zsidó hitközségek szövetségének elnökével: ha kell, akkor a francia hadsereg védi meg a zsidó intézményeket Franciaországban!
Most vasárnap a kóser bolt teljesen új személyzettel nyitott meg, mert a régiek rendkívüli szabadságon vannak. Sokan közülük még mindig pszichológiai tanácsadásra járnak, hogy fel tudják dolgozni a terrorakciót. Három nap alatt 17 ember halt meg Párizsban és a környékén. Az iszlamista terroristák fő célpontja a Charlie Hebdo című szatirikus lap volt, mely Mohamed karikatúrákat közölt. A Kouachi testvérek ezért végeztek az alkotókkal. A harmadik terrorista Amedy Coulibaly vette célba a kóser boltot Párizs mellett. Pont sabbat előtt támadott amikor tele volt a bolt. Négy embert ölt meg mielőtt a rendőrök végeztek volna vele a kóser boltban. A terror akció óta a kóser bolthálózat három új üzletet is nyitott Franciaországban, hogy igazolja: a zsidók otthon érzik magukat hazájukban, francia földön!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez