Az indonéz rendőrség véletlenül “betépette” fél Dzsakartát

Indonéziában szigorúan büntetik a kábítószer előállítókat és terjesztőket, akár halálbüntetést is kiszabható rájuk, a rendőrség a szabad ég alatt égeti el az elkobzott drogot. Azonban most egy óriási baklövést követtek el,mert nem vették számításba a szelet.

Az indonéz hatóságok múlt hónapban végrehajtották az elmúlt évek legnagyobb drograzziáját: mintegy 3,3 tonnányi marihuánát, 1,8 kiló MDMA-t és 2538 ekit foglaltak le. Március elején látványos külsőségek közepette akarták elégetni a rendőrök, ám számításaikba egy óriási hiba csúszott: aznap ugyanis nem volt szélcsend és az “illatos felhőt” a szél Nyugat-Dzsakartába fújta.

A Jakarta Post cikke szerint Palmerha rendőrsége összesen 3,3 tonna marihuánát gyújtott meg, hatalmas füstfelhőt teremtve ezzel, amit a közeli lakóházak fölé fújt a szél. A rendőrség tagjai fel voltak készülve és maszkokat viseltek,  viszont nem szólították fel és nem is figyelmeztették a lakosságot, hogy mire készülnek.

“Fájt a fejem és egészen nap furcsán éreztem magam, többnyire szédültem” – mesélte az indonéz lapnak egy helyi lakos. A városlakókat rendkívül megviselte az incidens: volt, akinek fejfájása támadt, más pedig arra panaszkodott, hogy borzasztó erős fűszag volt mindenhol. Az incidenst követően az indonéz egészségügyi minisztérium  nyilatkozatban igyekezett megnyugtatni a helyi lakosokat, hogy “nem lesz hosszútávú következménye” és nem szennyezi súlyosan a levegőt a “marihuánafelhő”.

 A kép forrása: Europress/Getty Images

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez