Hajót építettek használt vizespalackokból

Palesztin fiatalok időtöltés gyanánt nagy méretú hajót építettek használt műanyag palackok felhasználásával.

A világtól mind szárazföldön, mind pedig vizi úton elzárt Gázai övezetben öt fiatalember több ezer használt zöld műanyag palack felhasználásával épített magának egy 4 méter hosszú és 2 méter széles csónakot. A jármű most a palesztin partoknál egy jelentős méretű palesztin zászlóval a fedélzetén magára vonja a figyelemet – nagy távolságból is. A palackokat egy vashulladékból összeállított keret fogja egybe. Elmondásuk szerint a hajó építése mintegy 500 dollárt kiadást jelentett számukra.
,,Szerettünk volna ebből a reménytelen helyzetből legalább lelkileg kitörtni és ezért kezdtük el a hajó építését – mondják. Bahaa Obeid, a hajó építésének egyik kezdeményezője, 25 éves villanyszerelő először az unokatestvérével, Mohammed Obeiddel osztotta meg az ötletet. A vele azonos korú ügyvéd rögtön mellé állt és még három barátjuk is csatlakozott a munkához. A hajóépítés hónapokon át tartott, mivel naponta csak hat órát tudtak a munkálatokra fordítani – ennyi ideig áll rendelkezésre a Gázai övezet lakóinak az áramszolgáltatás.
Most már akár halászni is mehetünk a hajónkkal – talán bizar ötlet, de hasznos – mondja Mohammed Obeid fiatal ügyvéd. A Földközi tengeren a palesztinoknak egy hat tengeri mérföldes övezetben szabad csak hajózniuk, mivel ezután elfogja őket az izralei parti őrség.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez