Bárányt evett a tehén

Egy kenyai farmer elmondása alapján tehene feladta a szokásos vegetáriánus étrendjét és bárányt kezdett enni.
Charles Mamboleo, aki Dél-nyugat Nakuru megyében, közel az ugandai határhoz gazdálkodik, egy reggel arra lett figyelmes, hogy tehene egy juhot eszik, aminek éppen akkor oltotta ki az életét. Friss étel és víz nem hozta lázba az állatot és egy újabb bárány esett áldozatul az átalakult „ragadozónak”, a következő napon.
„Az első incidenst követően azt gondoltuk, hogy az állat éhezhet, ezért megemeltük az átlagos napi ellátmányát mind élelemből, mind vízből. De az ő továbbra is csak juhot akart” – mondta Mamboleo úr.
Miközben a tehenek növényevők, a hús iránti érdeklődésük jele az lehet, hogy a fejlődő szervezetnek nem jut elég táp – és ásványi anyag – állítja egy helyi mezőgazdasági szakértő. A száraz évszak, amely éppen most ért véget, hosszabb volt, mint a megszokott, ami legyengíthette és igénybe vehette az állatok tűrőképességét, továbbá extrém módon használta ki a szervezetükben elraktározott tartalékokat.
2007-ben Indiában, a nyugat-Bengáli régióban már feljegyezték, és a helyi tévécsatornák képekkel rögzítették is, hogy egy borjú csirkéket evett. Az ottani mezőgazdasági szakemberek hasonlóképpen tápanyag és- ásványi anyag hiánnyal magyarázták a furcsa jelenséget.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez