Elképesztően sokan mennek Dubajba

A dubaji nemzetközi repülőtér utasainak létszáma továbbra is kiemelkedően növekszik. Májusban például az előző évhez képest 23,2%-os növekedést értek el, ami 6,2 millió ügyfelet jelent- jelentette be havi közleményében a Dubai repülőtéri irányítás.

Az utaslétszám-növekedés annak is köszönhető az előző évhez képest, hogy tavaly a reptéren az óriási forgalom következtében 80 napos felújítási munkálatot végeztek a kifutópályán, amikor is csak egy kifutópálya üzemelt. A felújítás teljes költségei elérték az egymilliárd dollárt.

“A nyári csúcsforgalom közeledik, és mi lenyűgözve várjuk majd mind a két teljesen felújított kifutópályánkat, hogy teljes kapacitással működhessenek”- nyilatkozta Paul Griffiths, a dubaji repülőtér igazgatója

“Rekord mennyiségű forgalomra számítunk, ezért a kiszolgáló személyzet létszámát is megemeltük, beleértve például az olyan speciális személyzetet, amely csak a reptéren lévő eligazításért felelős. Elindítottuk továbbá a “Kapcsolódj ki DXB” programunkat, amely az utazóközönséget arra sarkalja, hogy korábban érkezzen a reptérre és ott kellemesen eltölthesse az idejét. Éttermi, vásárlási és pihenési lehetőségekkel várjuk majd ott őket.”

2015 első öt hónapjában egyébként összesen 9,4%-os növekedéssel számolhatunk, az utazók létszáma elérte a 32,384 millió főt.

A dubaji légiközlekedés szempontjából Kelet-Európa továbbra is a leggyorsabban fejlődő régió, köszönhetően főként a Flydubai új járatainak Szlovákiába, Boszniába, Bulgáriába, és Horvátországba. Továbbá fontos megemlíteni még az Emirates új Magyarországi útvonalát és a Transavia légitársaság Bulgáriai desztinációját. Egyéb állomások is növekedést mutatnak persze, mint például az indai szubkontinens és Észak Amerika, ahol az Emirates tovább bővítette a kapacitását.

Dubaj nemzetközi légi-áruforgalma 14,5%-kal emelkedett májusban, ami 216.712 tonnának felel meg a tavaly májusi 187,688 tonnához képest. Ugyanakkor 2015 első öt hónapjának forgalma 1%-ot csökkent az előző évhez képest.

Érdekes megjegyezni még, hogy a magyarországi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is kiemelkedő eredményekkel zárhatta az április hónapot, amikor ugyanis abban a hónapban megdöntötte minden eddigi rekordját, így egy erős 6-7 évvel ez előtti június-július hónapnak megfelelő 840.486 fős utasforgalmat generált. Továbbá a márciusi rekordnak számító 8300 tonna áru kiemelkedő eredmény a budapesti nemzetközi repülőtér működése során, ugyanakkor azért jól látható, hogy a dubaji központú repülőtér nagyságrendekkel nagyobb értékeket produkál.

Dubaj tehát tárt karokkal várja a megszámlálhatatlan mennyiségű utazóközönséget, és céljául tűzte ki, hogy a turisták minden lehetséges igényének eleget tegyen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez