Így rajzol egy művész az LSD hatása alatt

Az ötvenes években még egyáltalán nem volt így szabályozva az olyan anyagoknak, mint például az LSD-nek a használata. Rengeteg kísérlet és terápiás kezdeményezés indult a mára talán leghíresebbé vált pszichoaktív szerrel kapcsolatban. Az alábbi videóban pedig nyomon követhetjük milyen érzés is lehet a világ egyik legerősebb hallucinogénjén rajzolni.

A kísérlet alanya egy művész volt, sajnos a kiléte nem tisztázott, a hosszú évek alatt elkeveredhettek adatai. Arra kérték, hogy a vizsgálatot felügyelő férfit rajzolja le többször, miközben két, 50 mikrogrammos adagot adtak be neki az LSD-25-ből.

A képek gyönyörűen illusztrálják a pszichoaktív szer hatását. Először egyre egyszerűbbek lesznek a képek, de már ezeken is látszik, hogy az agynak olyan részei aktivizálódhattak és léphettek kapcsolatba egymással, melyek korábban még köszönőviszonyban sem voltak. Aztán egyik pillanatról a másikra óriási változások állnak be a vizsgálati személy érzékelésében és azon képességében, mellyel kifejezésre juttatja megváltozott percepciója képeit.

Végül pedig nyolc órával (nagyjából ennyi ideig tart egy LSD-trip) az első dózis után látható, ahogyan nagyjából visszatért eredeti állapotába.

Fotó: YouTube

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez