Már több mint 60 halálos áldozata van az egyiptomi hőségnek

Az áldozatok száma csak emelkedik a túlnyomórészt sivatag borította országban, ahol helyenként 47 Celsius fokos meleget is mértek.

A hivatalos adatok szerint vasárnap és hétfőn 40 ember halt meg a hőség miatt, mig 21-en kedden vesztették életüket – közölte az egyiptomi állami hírügynökség. Az áldozatok többsége az idős korosztályból került ki. De a halálos áldozatok és a kórházba kerültek között akadnak olyanok is, akik a börtönökben lettek rosszul. A hőség miatt 581 embert szállítottak kórházba napszúrás miatt országszerte.

Az emberek életét csak körülményesebbé teszi, hogy több órán át tartó áramkimaradások is előfordulnak, amit miatt a ventilátorok és légkondicionáló berendezések üzemképtelenné váltak. Kairóban az áramszünet miatt a metró is leállt.  Az egyiptomi hatóságok  közben folyamatosan felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy miként lehet a legjobban védekezni a kánikula okozta gondok ellen. Emellett azt is tanácsolták az embereknek, hogy aki teheti, az ne menjen ki az utcára, inkább maradjon otthon, és figyeljen mindenki az ajánlott napi folyadékbevitel betartására is.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez