Arizonában fiatal nőkkel végzett a hőség

Legalább négy halálos áldozatot követelt a hőség a hétvégén az Egyesült Államok délnyugati részén fekvő Arizona államban, és továbbra is pusztítanak a bozót- és erdőtüzek több délnyugati államban, ami miatt újabb lakosokat kellett elköltöztetniük otthonukból.

Az arizonai Phoenix tűzoltóságának szóvivője helyi idő szerint hétfőn azt mondta, a hőség majdnem rekordot dönt a városban, az utóbbi napokban volt 49 Celsius-fok is, ami csak egy fokkal marad el az 1990-es csúcsértéktől. A délkeleti országrészben másutt azonban megdőlt a hőségrekord.

Az arizonai halálos áldozatok mind természetjárók voltak. Egyikük egy 28 éves nő, aki kerékpártúrázni ment a hegyekbe Phoenix közelében. Noha állítólag tapasztalt túrázó volt, és vitt magával elegendő ivóvizet, a hőség mégis végzett vele – mondta a szóvivő.

Mesában egy 25 éves kiránduló nő halt meg, Tucsonban pedig egy 18 éves lány, aki eltévedt, és nem volt elég ivóvize.

Bajba került három német férfi is, akik vasárnap reggel indultak el egy gyalogtúrára. Egyikük célba ért, de 57 éves társa meghalt az úton, a harmadik, 33 éves pedig eltűnt, és keresik.

Az új-mexikói Cibola-erdőben – ahol két nagy tűz pusztít – 50 Celsius-fokot mértek, a kaliforniai sivatagban lévő Palm Springsben 48-at, Los Angelesben pedig 40-et.

A Cibola-erdei tűzben már 72 négyzetkilométernyi terület égett le, rajta 24 lakóház és 21 egyéb épület.

A kaliforniai Los Padres-erdőben pusztító tűz kiterjedése a hétvégén a duplájára, 32 négyzetkilométerre nőtt. Eddig 140 lakóházból kellett elköltöztetni a lakókat.

Los Angelestől keletre, a San Gabriel-hegységben szintén két tűz pusztít, összesen 14 négyzetkilométeren, és 600 házból kellett kimenekíteni az embereket.

Az arizonai Coconino-erdőben és a Fort Apache nevű indián rezervátumban 245 kilométernyi terület égett le összesen.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez