Egyre jobban támadnak a krokodilok

Minden harmadik esetben rossz véget ér a támadás. Megháromszorozódott a krokodilok száma az utóbbi harminc évben Nyugat-Ausztráliában.

A most közzétett tanulmány ebben a témában az elmúlt három évtized legnagyobb szabású tudományos felmérése. A tudósok a legeldugottabb folyószakaszokat is felkeresték Kimberley térségében, hogy megismételjék a nyolcvanas évek végén készített statisztikai felmérést – számolt be róla az ABC News.

Andy Halford, a természetvédelmi hivatal vezető kutatója szerint az eredmény nyilvánvalóan annak következménye, hogy 1970-ben megtiltották a krokodilvadászatot. Ahogy hozzáfűzte, valóban a populáció növekedését várták, de azért ez az adat mégis meglepte a kutatókat.

A legtöbb folyórendszerben évről évre tapasztalható a krokodilok számának növekedése – mondta Halford. A felmérés során a Roe folyó egy szakaszán, ahol 1977-ben még csak 97 krokodil élt, 1986 óta 112-ről 350-re emelkedett a számuk.

A nyugat-ausztráliai Kimberley vidékén lakók mindennapjainak része, hogy a szomszédságukban krokodilok, kígyók és egyéb veszélyes állatok élnek. A statisztikák szerint 1971 óta 99 embert támadtak meg krokodilok Ausztráliában, az esetek csaknem egyharmada volt végzetes.

Kép: Wikipedia

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez