Be kell engedni a szír menekülteket – mondta az izraeli ellenzék vezetője

Isaac Herzog, az izraeli ellenzék vezetője arra szólította fel a kormányt, hogy vállaljon részt a szír menekültek befogadásában.

“A zsidók nem állhatnak tétlenül, miközben többszázezer menekült keres biztonságos helyet a világban” – mondta el Herzog.

A politikus megosztotta Facebook-oldalán azt a képet egy szíriai halott gyerekről, mely az elmúlt napokban korbácsolta fel a hangulatot és általános megrökönyödést váltott ki az emberekből. A fotón fekvő Aylan Kurdi és több hozzátartozója egy rosszul sikerült hajóút során fulladtak meg. Herzog ezt írta a képhez:

“Évek óta beszélek arról az elképesztő mészárlásról, ami Szíriában történik és a menekültek elkeseredett helyzetéről. A világ mégis csendben fordítja el a fejét. A mi nemzetünk igazán át tudja érezni helyzetüket. Egyszerűen nem lehetünk közömbösek ennyi szenvedés mellett.”

A felvetésnek azonban vannak ellenzői, szerintük Izraelnek nem szabad beleártania magát az ügybe, ugyanis európai problémáról van szó, ráadásul egy ilyen akció félreérthető lehet a palesztinok visszaengedését illetően.

Eddig több mint 1700 sebesült szíriait láttak el izraeli kórházakban, emellett különböző segélycsomagokkal látják el a határhoz közel eső településeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez