Egy hónapja hánykolódtak már a tengeren – halászokat mentettek ki

Harminc napja a tengeren hányódó halászokat mentett ki a mexikói haditengerészet az ország déli részében található Chiapas állam partjainál – közölte a helyi média hétfőn. A két kolumbiai és két ecuadori halászt a partoktól mintegy 260 kilométerre mentették ki a tengerből szombaton. A halászok elsodródott hajóját egy járőröző repülőgépről vették észre egy nappal korábban.

A kimentetteken mindannyian a kiszáradás jelei mutatkoztak. A haditengerészet közleménye szerint a halászok szeptember 24-én hagyták el az ecuadori Esmeraldas kikötőjét, a hajójuk motorjából azonban október 1-én kifogyott az üzemanyag a nyílt tengeren.

A történtekről beszámoló BBC brit hírszolgáltató megjegyezte, hogy 2006-ban három mexikói halászt mentettek ki a Marshall-szigetek partjainál, miután elmondásuk szerint mintegy kilenc hónapja hányódtak a tengeren.

Az AFP francia hírügynökség pedig azt közölte, hogy tavaly februárban egy salvadori halászt mentettek ki szintén a Marshall-szigeteknél, aki motorhiba miatt több mint egy évet és közel 13 ezer kilométert sodródott hajójával a tengeren.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez