Brüsszel, Egyiptom, Szíria – mit tudunk már a párizsi támadókról?

Egyre több minden derül ki azokról, akik tegnap este a támadássorozatot követték el Párizsban. Mint ahogy az áldozatokról is.

A nyolc terroristából három feltehetőleg Brüsszelből érkezett Párizsba – a belga rendőrség rajtaütéseket hajtott végre ott, ahol élhettek, több embert őrizetbe is vettek.

A Bataclannál végrehajtott támadás egyik elkövetője egy 30 éves francia állampolgár volt – ő már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, iszlamista kapcsolatairól tudtak.

A Stade de France stadionnál magát felrobbantó két terrorista mellett szíriai és egyiptomi útlevelet találtak. Az athéni kormány egyik minisztere azt közölte, hogy a szíriai útlevél tulajdonosát menekültként regisztrálták Görögországban októberben.

A német hatóságok szerint alapos a gyanú arra, hogy egy férfi, akit a minap vettek őrizetbe Bajorországban egy robbanószerrel megrakott autóval, kapcsolatban állhatott a tegnapi párizsi támadókkal.

Közben az áldozatokról is egyre többet tudunk meg. David Cameron brit kormányfő azt közölte, hogy britek, románok, tunéziaiak, belgák és egy svéd is van közöttük.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez