Holttestekkel teli kísértettflotta rémítette meg Japánt (videóval)

A halászhajókból négy még novemberben sodródott a Japán partok közelébe, a több hét hajót pedig ez eltelt hetekben fedezte fel a szigetország parti őrsége. A hatóságok legkevesebb 20 holttestet is találtak a faszerkezetű halászhajók fedélzeten. A holttesteket azonban még nem sikerült azonosítani. A bomlásnak induló holttestekből pedig arra lehet következtetni, hogy már több hónapja hánykolódhattak a tengeren.

Szakértők  úgy vélik, hogy a halászhajók és az áldozatok észak-koreaiak lehetnek. Erre enged következtetni egy megtépázott zászló és egy felírat, melyen koreaiul az áll, Koreai Néphadsereg.

A kommunista ország köztudottan súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, a lakosság ezért éhezik. Az emberek döntő többsége súlyosan alultáplált. A kegyetlen észak-koreai rezsim vélhetően a halászat fokozásával próbál enyhíteni a súlyos problémán. Az sincs kizárva, hogy a halászok kihasználva a lehetőséget megpróbáltak meglépni, de modern navigációs eszközök hiánya miatt eltévedtek a tengeren, élelmiszerük és vizük pedig elfogyhatott, ezért haltak meg.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez