Kanada nem zárja be kapuit a menekültek előtt

Letelepítési program keretében megkezdték a jelentkezők regisztrációját Libanonban.

Libanonban pénteken elindították azt a letelepítési programot, amelynek keretében Kanada 25 ezer, jelenleg Libanonban, Jordániában és Törökországban élő szíriai menekültnek ajánl új otthont.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egy szóvivője pénteken egy genfi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az akciót a kanadai kormánnyal, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és más partnerekkel együttműködve vezénylik le.

A szóvivő szerint a kanadai programra jelentkezők regisztrációját a héten kezdték meg az újonnan létrehozott bejrúti műveleti központjukban, ahol a menedékkérőknek segítséget nyújtanak az esetleges Kanadába településükhöz szükséges első lépések megtételéhez.

A műveletet a tervek szerint három hónap alatt lebonyolítják.

“Jelenleg az IOM több mint 50 munkatársa végzi Bejrútban a kanadai letelepítési folyamattal kapcsolatos teendőket” – mondta el Fawzi al-Zioud, a szervezet libanoni missziójának vezetője. Zioud hozzátette, hogy amint sor kerül az első, kiválasztott menekültek utaztatására, a szaporodó intézni valók miatt kibővítik missziójuk létszámát.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez