Óriás tengeri szörnyeteg láttak egy japán kikötőben (videóval)

Egy bátor japán búvár még a vízbe is beugrott, hogy lefilmezhesse a csodálatos mélytengeri állatot. Ilyent nem minden nap lát az ember.

Nagyon ritka, hogy egy ekkora állat ilyen közel kerüljön a szárazföldhöz, és az még ritkább, hogy pont egy kikötőben úszkáljon mindenki szeme előtt. Az óriáskalmárok ugyanis a tenger mélyén, 300 és 1000 méter között érzik jól magukat. A hatalmas puhatestű állatról még a kutatók is nagyon keveset tudnak, ezért rejtély, hogy mit keresett a kikötőben. A bátor búvár azonban elmondta, hogy az állat egészségesnek tűnt, bár láthatóan zavarban volt, mivel tintát lövellt ki magából és a csápjaival is hadonászott.

A japán búvár végül visszaterelte a hatalmas állatott a nyílt óceán felé, miután az több órán át a kikötőben tartózkodott. A becslések szerint az óriáskalmár 3.7 méter hosszú volt, ami arra enged következtetni, hogy még nem érte el a „felnőttkort”. Egy kifejlett példány ugyanis 13 métert hosszú is lehet. Egyébként először 2012-ben sikerült felvételt készíteni egy óriáskalmárról.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez