Csillagos ötös ötlet: random járókelőktől tudhatod meg telefonon, biztonságos-e a város

A párizsi merényletek után sokan hezitáltak: el merjenek-e indulni azokba a városokba, melyeket az Iszlám Állam megfenyegetett. Ebből lett elege Brüsszelnek.

Brüsszel november végén, a párizsi merényletek után gyakorlatilag négy napra bezárt. Az embereket is arra kérték egy egész hétvégén át, hogy maradjanak otthon, még a metró sem járt. Folyt a hajsza a belga fővárosból indult támadók után.

A turisták közül sokan még nem felejtették ezt el. És ha tudni akarják, hogy mi a helyzet, mielőtt útnak indulnak, szívesebben adnak a hétköznapi emberek szavára, mint a hatóságokéra.

Brüsszel most éppen ezt a helyzetet ismerte fel. Bizonyítani akarja, hogy biztonságos város, ezért igazán eredeti ötlettel lehetővé tette, hogy random járókelőktől tájékozódjunk. Aki bizonytalan, felhívhat néhány nyilvános telefont, amit, ha csörög, az vesz fel, aki éppen arra jár. A telefonok egyike éppen Molenbeekben van, abban a kerületben, ahonnét a párizsi merénylők némelyike indult útjára. 

Összesen három készüléket helyeztek ki, ezeket a CallBrussels weboldalon érhetjük el. Az ötletgazdák abban bíznak, hogy a segítségükkel újra fellendíthetik a turizmust Belgium és az Európai Unió fővárosában. Máris sokan hívták a Washington Post szerint, és azt a választ kapták, hogy a brüsszeliek nem látnak aggódnivalót, ami a biztonságukat illeti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez